Visum til Thailand

Visum til Thailand

Visumregler til Thailand: Alt hvad du skal vide om visum før indrejse i Thailand i 2024.

Thailand er ikke uden grund ét af danskernes foretrukne rejsemål. Især over de kolde vintermåneder herhjemme, hvor der til gengæld er tørt og solrigt i Thailand.

Selvom Thailand er et eksotisk rejsemål, behøver du ikke visum, hvis du skal på 14 dages ferie. Til gengæld skal du undersøge visumreglerne, hvis du skal på en længere rejse eller en rundrejse med et længere ophold i Thailand.

I guiden her får du hjælp til de thailandske visumregler og links til, hvor du kan søge om visum til Thailand, hvis du gerne vil opholde dig i landet i længere tid.

Skal man have visum til Thailand?

Hvorvidt, du skal have visum til Thailand, afhænger af din rejses varighed. Du kan rejse visumfrit til Thailand i op til 30 dage.

Når du indrejser, får du et stempel i dit pas, som giver dig ret til at opholde dig i landet i 30 dage som turist.

Skal du være i Thailand i længere tid end 30 dage, har du pligt til at søge visum. Du har flere forskellige muligheder, afhængigt af formålet med din rejse, men for rejsende, er der som udgangspunkt to muligheder:

  1. Du kan søge om turistvisum, der gælder i op til 60 dages varighed.
  2. Du kan søge om Non-Immigrant visum, der gælder i op til 90 dages varighed (hvis du har familie i Thailand).

Der er mulighed for at ansøge om forlængelse på 30 dage til begge typer visum. Du ansøger om forlængelse hos det lokale Thai Immigration Bureau.

Har du behov for en anden type visum, kan du med fordel konsultere Den Thailandske Ambassade i Danmark på copenhagen.thaiembassy.org.

Hvad koster et visum til Thailand?

Prisen på et visum til Thailand afhænger af typen.

Vær opmærksom på, at der kan være tillagt et betalingsgebyr. Derudover findes der adskillige danske visumservices, der kan hjælpe med at bestille visum til Thailand. Her er priserne dog væsentligt højere (typisk 1.200-1.500 kr for et turistvisum), fordi de tager sig betalt for deres ydelse.

Priserne er fra Bangkoks Immigration.

Priser

  • Turistvisum på op til 60 dage: 1.000 baht (ca 200 kr)
  • Non-Immigrant visum på op til 90 dage: 2.000 baht (ca 400 kr)
  • Forlængelse af visum: 1.900 baht (ca 370 kr)

Spørgsmål og svar om visum til Thailand

Hvor lang tid må man være i Thailand uden visum?
Har du ikke søgt om visum, må du som udgangspunkt opholde dig visumfrit i Thailand i 30 dage.

Du kan søge om et turistvisum på 60 dage med mulighed for 30 dages forlængelse, hvis du planlægger en længere rejse til Thailand.

Vær opmærksom på, at du ved ansøgning om turistvisum skal have dokumentation for udrejse af landet, inden dit visum udløber.

Har du familie i Thailand, som du planlægger at besøge i en længere periode, kan du få et Non-Immigrant visum på 90 dage med mulighed for 30 dages forlængelse. Også her skal du have dokumentation for udrejse.

Hvor får man et visum til Thailand?
Har du behov for at søge visum til Thailand, skal du gøre det inden afrejse. Du kan søge 90 dage før afrejse, og den normale behandlingstid er på 15 hverdage.

Du kan enten søge via danske bureauer, der hjælper med visum, eller du kan selv søge direkte hos den officielle udbyder af visum til Thailand her: www.thaievisa.go.th

Det er langt billigere at søge visum selv end at søge via bureauer, og der er en udførlig guide til ansøgningen, så processen er også forholdsvis nem.

Hvis du allerede er rejst til Thailand?
Er du allerede i Thailand og har behov for at få forlænget dit visum, kan du ikke gøre det via ovenstående link. I så fald skal du møde op på det lokale Thai Immigration Bureau.

Opholder du dig i et andet land og ønsker at rejse videre til Thailand, kan du heller ikke ansøge om visum via linket. I så fald må du enten holde dig til det 30 dages visumfrie turistophold eller ansøge om visum via en lokal ambassade i det land, du befinder dig i.

Du kan også vælge at udrejse kortvarigt af landet for at indrejse igen og få 30 “nye” dage. Dette kan du dog kun gøre to gange på et år.

Nye visumregler til Thailand?
Tidligere har det været muligt med såkaldte “visa-runs”, hvor du har kunnet rejse over grænsen til et naboland og retur dagen efter og dermed få et “nyt” 30 dages visumfrit ophold, fordi du har været ude af landet og dermed har “nulstillet” dit ophold.

I dag kan det ikke lade sig gøre på samme måde mere. Der er nu lavet en ny regel, så du kun må indrejse til Thailand via land eller vand to gange årligt.

Det vil sige, at du godt kan rejse ud af Thailand en dag eller to for så at rejse retur og få 30 dages ophold mere – du kan bare ikke gøre det adskillige gange som tidligere.

Rejser du med fly, er reglerne dog indtil videre uændrede. Som udgangspunkt kan du indrejse i Thailand så mange gange om året, du har lyst; så længe du gør det med fly.

Du risikerer dog at blive udtaget til kontrol, hvis de i paskontrollen kan se, at du “misbruger” muligheden.

Hvor mange gange må man rejse ind og ud af Thailand?
Rejser du til Thailand med fly, må du foretage lige så mange rejser af op til 30 dages varighed, som du vil – uden du behøver visum.

Rejser du til gengæld af land- eller søvej. Altså med båd, færge, bil, tog, bus, cykel eller tilsvarende, må du kun indrejse 2 gange årligt uden visum.

Hvor lang tid tager det at få et visum til Thailand?
Har du medsendt alle de nødvendige dokumenter, tager det maksimalt 15 hverdage at få dit visum til Thailand, hvis du søger via det officielle link.

Har du travlt med at få et visum, kan du ansøge hos en privat dansk visumudbyder, som typisk kan få lavet et turistvisum på 4-5 hverdage. Vær dog opmærksom på, at prisen her er en del højere.

Hvad kræver det at rejse til Thailand?
Det er visumfrit at rejse til Thailand i op til 30 dage. Dog skal du være opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder fra indrejsedatoen.

Skal du på en længere rejse til Thailand, kan du søge turistvisum på op til 60 dage med mulighed for 30 dages forlængelse.

Derudover skal du være opmærksom på, at du anbefales en række vacciner, når du rejser til Thailand. De anbefalede vacciner afhænger af rejsens længde og formål. Stivkrampe, Difteri, Hepatitis A og Malaria anbefales dog til alle rejser.

Se også vores rejsevejledning til Thailand.

Pasregler for rejser til Thailand

Du skal ikke have visum til Thailand, hvis du skal opholde dig i landet i under 30 dage. Til gengæld skal du ved både kortere og længere ophold have styr på gyldigheden af dit pas.

Dit pas skal nemlig ikke kun være gyldigt under selve rejsen. Det skal være gyldigt i minimum 6 måneder fra din indrejsedato. Er dit pas ikke gyldigt i denne periode, kan du blive nægtet indrejse i landet.

Udløber dit pas inden denne periode, har du følgende muligheder, inden afrejse:

  1. Du kan bestille et nyt pas
  2. Du kan få forlænget dit nuværende pas
  3. Du kan få et midlertidigt pas

Bestil nyt pas

Er du i god tid, bestiller du bare et nyt pas inden afrejse. Vær opmærksom på, at du både skal bestille tid til at få passet lavet på Borgerservice, og at du efterfølgende skal vente cirka 15 dage på levering. Passet skal derefter afhentes på Borgerservice.

Du kan bestille tid til at få lavet nyt pas her: www.borger.dk/ansoeg-om-eller-forny-dansk-pas.

Forlængelse af pas

Kan du ikke nå at få bestilt et nyt pas inden afrejse, kan du i stedet få forlænget dit pas. Thailand anerkender forlængede pas, så det er en udmærket mulighed. Passet forlænges med 1 år, og forlængelsen er gratis.

Til gengæld kan du kun få forlænget dit pas én gang, så hvis dit pas allerede er blevet forlænget, er dette ikke en mulighed.

Midlertidigt pas

Kan du ikke nå at få et nyt pas hjem, og har du allerede fået forlænget dit nuværende pas, kan du i stedet få et midlertidigt pas.

Et midlertidigt pas kaldes også et nødpas. Det koster det samme som et nyt pas, men det er kun gyldigt til denne ene rejse. Du skal derefter bestille et nyt pas som normalt.