Dette skal du opleve på din rejse til Budapest

2. maj 2024

Drømmer du om at besøge den smukke hovedstad i Ungarn? Rejser til Budapest er der heldigvis mange af, og det er en by som man bare må opleve.

Budapest er en smuk, historisk og spændende by, som byder på en enestående kultur med mange spændende oplevelser. Her i guiden vil der blive præsenteret tre attraktioner, som du bare ikke må gå glip af, på din rejse til Budapest.

Besøg parlamentsbygningen

Når man rejser til Budapest, må man besøge den arkitektoniske perle, nemlig parlamentsbygningen. Bygningen ligger ved Donau-floden og byder på den smukkeste facade i en imponerende størrelse. Du kan med fordel booke en guidet tur i parlamentsbygningen, som giver dig muligheden for at nyde de smukke dekorerede sale og høre mere om den ungarske historie. Denne perle må man bare ikke gå glip af. Når du alligevel befinder dig ved Donau-floden, kan det klart også anbefales at tage på bådtur langs floden, hvor du kan opleve den pragtfulde by fra begge sider.

Besøg de varme kilder

Budapest er kendt for at være indehaver at de dejligste varme kilder. I byen finder du mange termiske bade, som giver anledning til afslapning og selvforkælelse i det varme mineralvand. Badene findes i mange forskellige størrelser, hvor der både er indendørs og udendørs bade, saunaer og dampbad. Nogle termiske bade er mere populære end andre, men alle badene sikrer dig en perfekt og unik stemning for afslapning i Budapest.

Margaret-øen

I Donau-floden mellem Buda og Pest, ligger en smuk lille ø kaldet Margaret-øen. Denne ø er helt klart et besøg værd, når man rejser til Budapest. Øen råder blandt andet over et vandtårn, et æstetisk kloster, et musikalsk springvand og en mindre zoo. I højsæsonen bliver der også stillet restauranter og barer op, og til at toppe den hyggelige stemning er der livemusik.