Ferie derhjemme: Sådan bruger du tiden fornuftigt

15. oktober 2023

Det er selvfølgelig ikke altid, at man har hverken råd eller overskud til at tage på ferie til udlandet.

Derfor er det heldigt, at vi i denne artikel giver dig nogle tips til, hvad du kan få tiden til at gå med, når du holder ferie derhjemme.

Slap af

Det kan være svært at slappe af, når man holder ferie derhjemme – det kender vi alle sammen. Det virker som om, at hverdagen stadig lurer lige om hjørnet, og det kan derfor være svært at koble helt af.

Dog er det ekstremt vigtigt at få koblet ordentligt af, selvom du blot holder ferien hjemme! Bryd derfor dine rutiner og lyt til din krop. Sluk for din autopilot, som altid er tændt, når du er derhjemme. Sov længe, tag en ekstra kop kaffe og forsøg at arranger dagene på en måde, så du ved, at du får slappet af. Gør eventuelt noget ekstra ud af filmaftenerne, så de ikke minder om en almindelig lørdag aften!

Få gang i hjemme-projekterne

Når du er sikker på, at du har fået slappet ordentligt af, kan du begynde at påtage dig nogle af de mange opgaver, som har hobet sig op derhjemme. Mange af os vil også opleve, at en smule manuelt arbejde faktisk kan være afslappende – selvom det selvfølgelig er på en anden måde, end når man slænger sig på sofaen om aftenen til en hyggelig film.

Det kan også føles rart og frigørende at blive færdig med nogle af de mange projekter derhjemme. Så behøver du nemlig ikke at tænke mere på disse, når du er startet på arbejde igen efter ferien. Hvad end du gerne vil købe en ny gyngestol, investere i nye opbevaringsmøbler til oprydningen eller du bare gerne vil istandsætte dine gamle stole, er det en god idé at komme i gang i ferien.

Inviter familie og venner

Du bør helt sikkert også bruge nogle af feriedagene sammen med venner og familie. Hverdagene går hurtigt, og for mange af os bliver det derfor en udfordring at få set nok til både familie og venner, hvilket kan være stressende.

For nogle kan det virke uoverskueligt at investere sine kære over – særligt hvis de forventer 3 retters middag! Inviter dem i stedet over på kaffe og kage om eftermiddagen. På den måde har du stadig aftenen til at slappe af eller fortsætte på dine hjemme-projekter.