Mangler du inspiration til dit sabbatårs eventyr?

21. september 2023

Musikken hamrer ud af højtalerne og vinden suser i håret. Du står lykkelig i en gyngende vogn med en studenterhue på hovedet og har afsluttet et kapitel i dit liv, mens et nyt venter, lige rundt om hjørnet.

Der findes et hav af muligheder, når man skal finde ud af, hvad man skal efter man har afsluttet en ungdomsuddannelse. Nogle vælger at starte direkte på studie, mens andre vælger at tage et eller flere sabbatår. Rigtig mange vælger at tage på fantastiske rejser i sabbatår. Så mangler du inspiration til rejser i sabbatår, kommer der her lidt om, hvad du kunne gøre.

Tag ud i verden

Hvis du gerne vil på sabbatår rejse ud i verden, har du utallige af muligheder for at få en på opleveren. Hvis du ikke ønsker at rejse langt væk, kunne interrail være en mulighed for dig. Her køber man et interrail pas, der gælder i flere lande, i Europa. Her kan man så planlægge en rute og tage toget rundt for at opleve, alt det Europa har at byde på. Det kan man gøre selv eller med sine venner. Hvis du derimod ønsker at komme længere væk på sabbatårs rejse, kunne en grupperejse være en mulighed. Her ville du rejse med andre unge, der alle er sultne efter at opleve verden. Så dette kunne være forslag til rejser i sabbatåret.

Gør en forskel

Man kan også tage på sabbatårs rejse og samtidig gøre en forskel. Man kan deltage i frivilligt arbejde. Det kan for eksempel være at lære børn engelsk i Cambodja, eller hjælpe med at redde dyr i Sydafrika og give dem et godt liv i. At kombinere rejser i sabbatåret med frivilligt arbejde er en unik mulighed, for at opleve en ny kultur helt tæt på og få en masse nye oplevelser.