Oplev suset: Tag på højskole i Afrika

21. november 2023

At rejse er at leve, sagde vores verdenskendte H.C. Andersen engang, og der er næppe mange der i dag vil sige ham imod.

At rejse ud og opleve verden og alt hvad den kan tilbyde af eventyr og perspektiv, kan skabe et sus i de fleste. At tage på højskoleophold i Afrika har stort potentiale for at skabe minder for livet og fremme personlig udvikling alt imens rejseoplevelser står i kø.

At udforske verden i sit sabbatår giver på den måde en unik mulighed for at fordybe sig i en anden kultur, opnå en dybere forståelse af verden, og måske endda nye perspektiver på ens eget liv. At tage på højskole i udlandet åbner derudover døren til meningsfulde møder med andre, hvilket for mange kan være en af de mest berigende aspekter ved at tage på tropisk højskole, langt fra det grå Skandinavien.

Tætte venskaber på højskolerejser i Afrika

Unge, der vælger at tage på højskole i udlandet, får muligheden for at kombinere eventyrlige rejseoplevelser med den traditionelle højskoleoplevelse. En rejsende højskole bygger på de fælleskabsværdier man kender fra traditionelle højskoler, og også på tanken om, at men vokser ved at flytte sig og stå på egne ben.

Når man tager med Zanzibar Højskole rejser man nemlig sammen med andre elever, og har et stærk hold af undervisere, der guider en og gør oplevelsen tryg. Dette skaber ikke blot rum for personlig vækst, men også for etablering af nye, tætte relationer. At rejse med ligesindede, der deler samme eventyrlyst og måske endda fælles interesser kan danne et solidt fundament for venskaber, og skabe grobund for venskaber, der ikke kun blomstrer under opholdet, men også varer ved længe efter hjemkomsten.

At opleve og rejse sammen, skaber et fællesskab der bygger på mere end blot en tilfældig sammensætning af elever – her har man noget fælles med hjem i bagagen.

Udvid din horisont på rejsehøjskole

At tage på højskole i udlandet kan især være ideelt hvis man ikke har en rejsepartner, da man som højskoleelev deler oplevelsen med de andre medrejsende elever, der alle har truffet samme valg: Nemlig at tage på rejsende højskole. En følelse af tryghed skaber åbenhed og muliggør en dybere fordybelse i den besøgte kultur.

Sammen skaber man stærke relationer, der strækker sig før, under og efter opholdet. At vælge en tropisk højskole og blive udsat for en anderledes kultur end den velkendte regnfulde en, kan udvide ens horisont og tilføre perspektiv og refleksion både eksternt og internt. Måske vil beslutningen om at tage på højskole i udlandet endda forme ens fremtidige valg, uanset om der er tale om studievalg eller øvrige valg der skal træffes når hverdagen igen begynder.