Rejs billigt i starten af året

22. januar 2024

Efter december kommer som bekendt januar, og det er ikke alles yndlingsmåned. Den står i stor kontrast til december, der som oftest er fuld af hygge, lys og sociale arrangementer en masse.

Derfor vælger mange at rejse til udlandet i starten af året for at komme lidt væk, få sol på kinderne og lade op til et nyt år. Det kan være dyrt at rejse til udlandet, men der er forskellige ting, man kan gøre for at spare penge her og der.

Vælg et godt tidspunkt

Hvis du gerne vil holde prisen på din rejse så langt nede som muligt, er det helt essentielt at vælge et godt rejsetidspunkt. Hvis du vælger at rejse i uge 7, hvor mange andre også har ferie, er rejserne som regel dyrere. Du kan sammenligne priser på forskellige uger i januar og februar måned, så du får en idé om, hvornår det er billigst at rejse.

Undersøg rabatter og tilbud

Hold løbende øje med forskellige rejseselskabers og/eller flyselskabers hjemmesider og sociale medier. Du kan være heldig, at de har specielle tilbud eller rabatter, som du kan gøre brug af. Selv små rabatter tæller i det samlede regnskab.

Book i god tid eller i sidste øjeblik

Når man booker en rejse, er det bedst enten at gøre det i rigtig god tid eller helt i sidste øjeblik. På disse tidspunkter er der størst chance for at få en rejse til en god pris.

Overvej alternative destinationer

Nogle destinationer er dyrere end andre. Nogle gange er det sæsonbestemt, men der findes også destinationer, som altid koster mere at besøge. Hvis du har udset dig et af disse steder, kan du overveje at finde en anden destination for at gøre din rejse billigere. Det gælder især, hvis du ikke er ude i god tid.

Spar op til din rejse

En rejse er ofte en stor udgift, som man fyrer af på relativ kort tid. Derfor er det rarest at have sparet op i god tid, så du ved, at du har råd og kan tage af sted med god samvittighed. Hvis du gerne vil af sted her i starten af året, men lige mangler den sidste finansiering, så ansøg nu og lån penge hurtigt til at booke din rejse. Det er især smart, hvis du har fundet en billig rejse, hvor du er nødt til at slå til med det samme.

Vælg offentlig transport

Hvis du er åben over for andre muligheder end taxa, kan der være penge at spare. I stedet for at tage en taxa fra lufthavnen, kan du tage offentlig transport. Hvis du undersøger på forhånd, hvordan det fungerer, behøver det ikke at være besværligt.

Undersøg alternative overnatningsmuligheder

Overnatning er billigere, hvis du styrer uden om hoteller og finder alternative muligheder. Det kan være at leje via Airbnb eller andre sider, hvor du kan leje direkte fra privatpersoner. Det er samtidig en god måde at opleve den lokale kultur og snakke med de lokale på. Du kan også vælge et vandrehjem.