Er du på ferie i en storby i udlandet, så er der ofte en stor chance for, at du også skal på mindst ét restaurantbesøg i løbet af turen. Og måske ofte flere.
Det er ofte nemt at forberede et godt sted at spise, hvis man har rigeligt med tid hjemmefra. Nettet og sociale medier bugner af gode råd og anmeldelser, som man kan tjekke op på for at forberede sig. Der er dog også dage på ferien, hvor intet er planlagt, og man pludselig har travlt med at finde en restaurant. Her kan man nemt træde forkert, hvis man ikke er opmærksom. Følg eventuelt disse råd, hvis du vil undgå ubehagelige overraskelser på dit impulsive restaurantbesøg på ferien.
Offentligt og ubeskyttet wi-fi-netværk
De fleste restauranter kan i dag tilbyde gratis wi-fi til sine gæster. Et kæmpe minus er dog, hvis restaurantens wi-fi ikke er beskyttet af en adgangskode. Det er ikke god service af restauranten at udbyde ubeskyttet wi-fi. Der kan lure hackere og andre cyberkriminelle på ubeskyttede wi-fi netværk, så du bør i hvert fald gøre brug af en VPN-forbindelse og beskytte din enhed, hvis du absolut skal bruge det.
Ikke alle velbesøgte restauranter er gode
Nogle begår den fejl at tro, at en velbesøgt restaurant er god. Man kunne også sagtens foranlediges til at tro, at en restaurant er god, fordi der jo er mange mennesker. Men faktisk er det slet ikke usandsynligt, at samtlige gæster er der for første gang, ligesom dig selv. De kan nemlig allesammen hænde at være turister. Snus eventuelt lidt rundt i restauranten og lyt og se, om du fornemmer, at det rent faktisk er en turistfælde.
Ingen gæster er heller ikke godt
Måske har du været til stor fodboldkamp i en af de spanske storbyer og begiver dig nu ud for at spise tapas. Der er, som alle ved, rigtigt mange tapas barer i de spanske byer, men der er faktisk også ofte godt fyldt på dem alle sammen. Især senere ud på aftenen, når de spanske familier skal ud og spise aftensmad.
Støder du på en tapasbar uden gæster, så bør du som udgangspunkt se det som lidt af en advarselslampe. Gå i stedet efter lyden af spanske røster på den næste tapas-bar, du støder på. Denne regel gælder naturligvis også for alle andre restauranter i verden. Hold dig fra mennesketomme spisesteder.
Kilometerlange menukort er ikke altid et godt tegn
Støder du på menukort med stort set alle tænkelige menuer på programmet, så bør du overveje situationen en ekstra gang. De bedste restauranter fokuserer på et smallere udbud af retter i stedet for at udbyde alt lige fra fransk, italiensk, japansk og kinesisk mad. Er der både foie gras, pizza, sushi og amerikanske burgere på menuen, så kunne det meget vel tænkes, at kvaliteten ikke nødvendigvis er i top.
Stilforvirring er et skidt tegn
I tråd med det kilometerlange menukort vil man også på visse restauranter opleve at selve restaurantens stil og indretning stikker i alle mulige retninger. Hvis der hersker total stilforvirring på restauranten, så er det ofte et tegn på, at samme stemning huserer i maden, der serveres.
Inspirerende personale er ofte lig med inspirerende mad
Det er ikke nødvendigvis altid et pejlemærke, men hvis du støder på en restaurant, hvor personalet virker lettere ligeglade eller decideret uinteresserede, så kan du ofte også forvente, at maden er på samme måde. Restaurantens ånd og serviceniveau kan ofte læses ud af personalestaben, så hvis du møder inspirerende og veltalende tjenere, så vil maden formodentligt også være derefter.